vrijdag 24 oktober 2014

'Europese boete dreigt voor DAF'

'Europese boete dreigt voor DAF'

De Europese Commissie (EC) verdenkt meerdere truckbouwers, waaronder DAF, van het vormen van een kartel. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden.
Naast DAF zouden onder meer de vrachtwagenfabrikanten Scania, MAN, Iveco en Renault Trucks in het beklaagdenbankje zitten. De EC en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voerden in 2011 al onaangekondigde inspecties uit bij de truckbouwers, onder meer bij DAF in Eindhoven en Scania in Breda.
De auto-industrie ligt al langer onder vuur vanwege kartelvorming. Eerder deelde de EC al boetes uit aan producenten van auto-onderdelen vanwege onderlinge prijsafspraken. Ook in de Verenigde Staten en in Aziƫ werden autofabrikanten beboet.
De truckdivisies van Hyundai, Scania, Volvo, Daimler, MAN en Tata Daewoo kregen vorig jaar in Zuid-Korea een boete van de kartelwaakhond vanwege het overtreden van de regels.
De EC maakt de officiƫle aanklacht voor de truckbouwers naar verluidt volgende maand bekend.
DAF zei een eventuele aanklacht af te wachten, alvorens commentaar te geven. ,,Wij zullen de eventuele aanklacht ook eerst moeten bestuderen", aldus een woordvoerder.
bron: AFP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten