zaterdag 25 oktober 2014

Werknemers Kurhaus op non-actief gesteld

Werknemers Kurhaus op non-actief gesteld

Werknemers van het Kurhaus in Scheveningen zijn vrijdag op non-actief gesteld. Dat gebeurde kort na de bekendmaking van de overname door hotelgroep Amrâth. 
Volgens FNV Horeca ontvangen de werknemers dit weekeinde een brief waarin hun ontslag wordt aangezegd.
''Ik heb veel faillissementen meegemaakt, maar de wijze waarop hier met de medewerkers wordt omgegaan heb ik nog niet eerder gezien. De meeste medewerkers werken al heel lang en met veel inzet voor de onderneming, zij verdienen een eerlijke kans'', zegt Marco Bouma, sectorbestuurder van FNV Horeca.
Het Kurhaus werd vrijdagochtend failliet verklaard. Dinsdag had het hotel van de rechter al uitstel van betaling gekregen. Amrâth maakte vrijdag bekend zowel het onroerend goed als de exploitatie van het hotel over te nemen en voegt het onder de naam Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague aan de hotelgroep toe.

Solliciteren

Het personeel van het Kurhaus moest vrijdag direct vertrekken. Hun plekken werden ingenomen door mensen van Amrâth. Kurhaus-medewerkers wordt gevraagd vanaf maandag opnieuw te solliciteren.
Er zullen wel mensen uit moeten, omdat Amrâth het met minder personeel wil gaan doen. Hoeveel banen er verloren gaan, is nog niet bekend, laat curator Marc Udink weten.
Het Kurhaus werd sinds 1979 uitgebaat door de Duitse hotelketen Steigenberger. Het monumentale gebouw aan de Scheveningse boulevard werd gebouwd in 1885.
bron: ANP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten