donderdag 30 oktober 2014

Kamp geeft garantie op mkb-financiering

Kamp geeft garantie op mkb-financiering

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) stelt 400 miljoen euro aan overheidsgarantie beschikbaar voor personen die geld willen uitlenen aan het midden- en kleinbedrijf.
Dat maakt Kamp donderdag bekend. 
Op deze manier wil de minister geldschieters stimuleren om het mkb van krediet te voorzien. 
Het mkb heeft sinds de financiĆ«le crisis veel moeite om aan krediet te komen. De vraag naar kapitaal vanuit het bedrijfsleven is gedaald, maar de kredietverstrekkers houden tegelijkertijd de hand op de knip.

Motor

Kamp noemt het mkb de motor van de Nederlandse economie en onmisbaar voor het versterken van het voorzichtige economische herstel.
"Toch worden veel financieringsaanvragen van mkb'ers door banken afgewezen waardoor ze niet kunnen doorgroeien. Er is dan ook een grote behoefte aan nieuwe financieringsmogelijkheden voor het mkb", aldus de bewindsman. Kamp hoopt dat met deze garantie aankomende financierders makkelijker de markt zullen betreden. 
Vanaf vandaag hebben potentiĆ«le mkb-financierders die gebruik willen maken van deze garantie acht weken de tijd om hun plannen in te dienen bij het ministerie van Economische Zaken. Bij een eventuele samenwerking geeft de overheid een garantie van 80 procent van de financiering.
bron: NU.nl/Edo van der Goot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten